Què és el pecat? I què és una persona pecadora?

La Bíblia diu clarament que creient en Jesús som netejats dels nostres pecats, però, que és el pecat?

El pecat és la rebel·lió davant Déu. És realitzar qualsevol tipus d'acte desaprovat per Déu. "Tot el qui practica el pecat, practica també la infracció de la llei, doncs el pecat és la infracció de la llei.
1 Joan 3:4

Sovint, la gent creu que no fent mal als altres és suficient. Però, lamentablement, apreciat lector, és el meu deure informar-lo que això no és així. La Bíblia diu que no hi ha cap home o dona que no tingui pecat. Tots em pecat.

Davant d'aquesta afirmació, moltes persones cerquen "falses esperances" afirmant que Déu és bo i que no tindrà en compte els seus pecats si realitza bones obres. És veritat, Déu és bo, però Déu, també és just, i la seva justícia fa que rebutgi frontalment el pecat. Moltes vegades, les persones tendeixen a pensar que les seves bones acciones poden pesar més que les seves "petites transgressions". Però posem un exemple pràctic. Imaginis que a vostè li entren a casa a robar i la policia pot detenir el lladre i aquest és portat a judici. El lladre declara davant del jutge que efectivament li ha robat les seves pertinences però també ha realitzat moltes obres de caritat. Si el jutge el deixa lliure al·legant la seva bona conducta que mostra quan realitza obres de caritat, ¿creu vostè que serà un bon jutge? Doncs així passa amb Déu. Les bones accions de una persona no poden tapar els seus pecats davant Déu.

En moltes ocasions, les persones classifiquen els pecats en diferents graus de gravetat segons la seva pròpia opinió. Així, per exemple, la majoria de persones condemnen el fet de assassinar; no obstant, poques persones veuen un problema en el fet de mentir o de defraudar a hisenda quant s'han de pagar els impostos. La Bíblia no diu en cap lloc que mentir o estafar tinguin una gravetat inferior al fet de matar o robar.

Apreciat lector, fixi's en el que posa la Bíblia referent a qui no entrarà en el regne de Déu.

¿O no sabeu que els injustos no heretaran el regne de Déu? No us deixeu enganyar: ni els fornicaris, ni els idòlatres, ni els adúlters, ni els efeminats, ni els homosexuals, ni els lladres, ni els cobejosos, ni els embriacs, ni els ultratjadors, ni els estafadors, no heretaran el regne de Déu
1Corintis 6:9-10

I és evident quines són les obres de la carn, que són: adulteri, fornicació, impuresa, lascívia, idolatria, bruixeria, enemistats, baralles, gelosies, ires, rivalitats, divisions, partits, enveges, homicidis, embriagueses, golafreries, i les coses semblants a aquestes, sobre les quals us predic, com ja us vaig predir, que les qui practiquen tals coses no heretaran el regne de Déu.
Gàlates 5:19-21

I no hi entrarà res que sigui contaminat, ni el qui practica abominació i falsedat, sinó els qui estan escrits en el Llibre de la Vida de l'Anyell
Apocalipsi 21:27

Però restaran fora els gossos i els bruixots i els fornicadors i els homicides i els idòlatres, i tot aquell que estima i practica la falsedat.
Apocalipsi 22:15

Queda molt clar que amb pecats no podrem entrar en el regne de Déu. Analitzi la llista que s'ha mostrat, i sense ànim de ofendre, trobarà que vostè té com a mínim un dels pecats que apareixen a la llista, doncs la paraula de Déu, que no menteix, diu el següent:

Si diem que no tenim pecat, ens enganyem a nosaltres mateixos i la veritat no està en nosaltres".
1 Joan 1:8

Tots hem comès pecat. I amb aquest sobre de nosaltres no podrem entrar en el regne de Déu. La justícia de Déu estableix que per causa dels nostres pecats hem de morir. No obstant això, Déu, per a la seva pròpia glòria, ens ha proveït un camí per poder arribar al cel. Era necessari que algú sant i perfecte morís en el nostre lloc per pagar el preu dels nostres pecats. I això és el que ens ha donat Déu.

L'amor de Déu ha fet que el Seu Fill Jesucrist deixés la seva glòria celestial i es revestís d'un cos humà com el nostre. Vingué a la terra, nasqué d'una dona verge i visqué una vida santa i sense pecat . Ell morí a la creu crucificat i allà ell pagà el preu pels nostres pecats. Cada un dels nostres pecats els va portar a la creu sobre el seu cos, a fi que tot aquell que creu en Ell sigui justificat per Jesucrist. Déu, avui, vol que t'alliberis de la càrrega del pecat, doncs Ell vol que tu estiguis en el seu regne. ¿Acceptaràs avui la seva oferta?

Menyspreat i rebutjat dels homes, un home de dolors, i coneixedor de la malaltia; i com un davant de qui amaguem la cara, va ser menyspreat, i no el vam estimar.

Certament prengué les nostres malalties, i portà els nostres dolors: i nosaltres el vam considerar castigat, colpit de Déu, i afligit.

Però ell ha estat ferit per les nostres transgressions, ha estat esclafat per les nostres iniquitats: el càstig de la nostra pau caigué sobre ell i per la seva nafra nosaltres hem estat guarits.

Tots nosaltres ens vam esgarriar com ovelles, cada u es va girar al seu propi camí: però Jahveh va fer recaure sobre ell la iniquitat de tots nosaltres.

...

A través del seu coneixement el meu servent just en justificarà molts, i portarà llurs iniquitats.

Per això li donaré la seva part entre els grans, i amb els poderosos repartirà el botí: perquè abocà la seva ànima a la mort, i fou comptat entre els transgressors, i ell ha portat el pecat de molts, i ha intercedit pels transgressors.

Isaïes 53:3, 4, 5, 6, 11b, 12


NOTA: per a qualsevol tipus de aclariment, dubte o comentari, no dubtis en posar-se en contacte amb nosaltres o entra al fòrum.

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)