Com sabem que la Bíblia és la Paraula de Déu?

Sovint, algunes persones es realitzen aquesta pregunta, com podem saber que la Bíblia és la veritable Paraula de Déu, doncs cada "religió", té els seus respectius llibres i totes afirmen que ells són el veritable camí. No obstant això, a la Bíblia trobem fets innegables que demostren que únicament la Bíblia és la veritable Paraula de Déu.

A Isaïes 44:6-7 diu: Així diu Jahveh, el Rei D'Israel, i el seu Redemptor, Jahveh dels exèrcits: Jo sóc el primer i jo sóc el darrer, i fora de mi no hi ha Déu. ¿i qui, com jo, ho proclamarà i ho anunciarà, i ho ordenarà per mi? Perquè vaig ser jo el qui va establir el poble antic. Que els facin saber les coses que vindran i les que han de venir.

En això coneixem que la Bíblia és la paraula de Déu, en el fet que el Déu veritable és l'únic que anuncia esdeveniments o realitats que encara no existeixen molt abans que aquestes es realitzin. A continuació veurem alguns exemples.

LA TERRA RODONA

La humanitat es va passar molts segles (fins l'any 1495 quan suposadament Colon va descobrí Amèrica) afirmant que la terra era plana. A la Bíblia, en canvi,trobem escrit en el llibre del profeta Isaïes (que va viure aproximadament entre el 740 al 680 a C) que la terra és rodona. Un clar exemple que la Bíblia ens revela realitats que durant molts segles van ser ignorades per la humanitat.

ELS QUATRE GRANS IMPERIRS ANTICS

En el llibre del profeta Daniel, Déu revela els quatre grans imperis que existiran sobre la terra. Aquesta revelació va tenir lloc en el segle V aC, moment en el qual, d'aquests imperis, només existia l'imperi babilònic. Al capítol 2 del llibre, la Bíblia ens narra de forma molt clara que s'aixecaren quatre imperis i al llarg del llibre ens diu esdeveniments que tindran lloc en aquests imperis molts abans que aquests existissin. Així, per exemple, al capítol 8 trobem escrit, com el regne de Grècia, en el punt àlgid del seu poder, es partirà en quatre. Això va succeir l'any 301 (més de dos segles després que fos escrit el llibre del profeta Daniel) quan Alexandre el Gran va morir en una jove edat quan encara estava amb tot el seu poder, i el regne de Grècia es va repartir entre els seus quatre generals.

DEPORTACIÓ DE ISRAEL A BABILÒNIA

Al capítol 20 del segons llibre de reis, Déu ens revela a través del seu servent Isaïes, que el poble de Israel serà deportat a Babilònia. Això es va escriure poc abans de l'any 700 aC, i en aquella època Babilònia no era ni de lluny un imperi gran, i molt menys una amenaça per Israel i les nacions de la zona . (Un segle després (605 aC) Babilònia va sotmetre a Israel i deportà a la major part del poble, esdevenint un gran imperi temut per totes les nacions de la zona).

CIR

En el capítol 45 del llibre de Isaïes, Déu ens parla de Cir, que serà un llibertador per a Israel. En aquella època en la qual el profeta va escriure aquest relat, el poble de Israel vivia tranquil i la guerra estava lluny del seu país. Amb més de un segle de antelació, Déu va anunciar que 7el poble de Israel seria deportat a Babilònia, i a més a més, va mencionar qui seria la persona que els hi donaria la llibertat per poder tornar al seu país (és a dir el rei Cir) molt abans de que aquesta persona nasqués. (Isaïes va viure entre el 740 i el 680 aC. Mentre que Cir va regnar sobre l'imperi medo-persa entre el 550 i el 530 aC).

JESÚS

Déu ens revela en el llibre de Isaïes el següent:

Menyspreat i rebutjat dels homes, un homes de dolors, i coneixedor de la malaltia; i com un davant de qui amaguem la cara, va ser menyspreat, i no el vam estimar. Certament prengué les nostres malalties, i portà els nostres dolors: i nosaltres el vam considerar castigat, colpit de Déu ,i afligit. Però ell ha estat ferit per les nostres transgressions, ha estat esclafat per les nostres iniquitats: el càstig de la nostra pau caigué sobre ell, i per la seva nafra nosaltres hem estat guarits. Tots nosaltres ens vam esgarriar com ovelles, cada u es va girar pel seu propi camí: però Jahveh va fer recaure sobre ell la iniquitat de tots nosaltres . Fou maltractat, i ell fou afligit, però no obrí la seva boca: com una ovella fou dut a l'escorxador, i com un anyell mut davant dels seus esquiladors, i no obrí la seva boca. De l'opressió i del judici ha estat pres. ¿I la seva generació, qui la descriurà? Perquè ha estat tallat de la terra dels vius: per la transgressió del meu poble, ell ha estat colpit. I hom va assenyalar el seu sepulcre amb els malvats, però la seva mort fou la d'un home ric: perquè no va fer cap injustícia, i no hi hagué cap engany en la seva boca. Però Jahveh s'ha complagut a esclafar-lo fent-lo sofrir. Quan posarà la seva ànima com a sacrifici per la culpa, veurà la seva descendència, allargarà els dies, i el que plau a Jahveh prosperarà en la seva mà. Veurà el treball de la seva ànima, i restarà satisfet: a través del seu coneixement el meu servent just en justificarà molts, i portarà llurs iniquitats. Per això li donaré la seva part entre els grans i amb els poderosos repartirà el botí: perquè abocà la seva ànima a la mort, i fou comptat entre els transgressors, i ell ha portat el pecat de molts, i ha intercedit pels transgressors.

Veiem que alguns segles abans de la aparició de Jesús en el món. Déu ja ens parlava de Jesús i del seu sofriment a la creu. Déu ja ens va revelar des de molt antic que únicament a través de Jesucrist i la seva mort a la creu podríem ser netejats dels nostres pecats.

NOTA: Si ens posem a cercar cites on Déu ens parla de Jesús en l'Antic Testament, probablement tindríem que ampliar la nostra pàgina web.

NOTA 2: Aquests són alguns del molts exemples on podem veure com la Bíblia ens revela les coses molt abans de que s'esdevinguin, demostrant així que la Bíblia és la veritable paraula de Déu. Si vols que et citem més exemples, o per qualsevol aclariment, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)