Pregar pels que ens fan mal

Perquè no hem de lluitar contra adversaris de carn i sang, sinó contra els principats, contra les potestats, contra els dominadors d'aquest món de tenebres, contra els esperits malignes que habiten als espais celestes. Efesis 6:12

Moltes vegades ens trobem que busquem fer les coses bé als altres, no busquem problemes amb els altres i no ens fiquem amb ells, però, no obstant això, a vegades persones a les quals hem ajudat ens retornen el bé que els hi em fet en mal.

Aquestes coses ens fan mal i sovint ens enfadem amb aquestes persones. La paraula de Déu, però, ens ensenya que rebre mal quan tu fas el bé rep gràcia de part del Senyor. 1 Pere 2:10-20 Això no vol dir que el Senyor ens torni mal per bé. Quan una persona ens fa mal injustament no és la persona ni és de part del Senyor que ens fa aquest mal, sinó que és Satanàs qui ha enganyat aquesta persona perquè ens faci mal.

En el verset del començament ens parla com la lluita no és contra sang ni carn, és a dir, que no és contra la persona que ens ha fet mal; sinó que la lluita és contra Satanàs que incita i enganya aquesta persona per tal que ens faci mal.

L'enemic busca constantment fent-se caure de la nostra relació d'amistat amb Déu. Satanàs va ser expulsat del cel i està condemnat i ara lluita per tal que la gent no pugui salvar-se. És per aquest motiu, que ens para constantment trampes i incita a la gent a què ens facin mal els uns als altres.

Però, amb quin objectiu fa tot això?

L'objectiu és clar. La paraula de Déu ens ensenya com ens hem de perdonar els uns altres. Colossencs 3:13 Satanàs ens ataca per tal que ens enemistem amb les persones, i així, al no perdonar als germans no puguem rebre la salvació del Senyor. En efecte, Déu ha donat el seu fill Jesucrist què morís per nosaltres, per tal que tot aquell que cregui en Ell no és perdi, més tingui vida eterna. Joan 3:16 Ell s'ha fet seu el nostre pecat al preu de la seva sang. Ell ens ha perdonat els nostres pecats, però, cal que nosaltres també perdonem a aquells que ens han fet mal. Si no podem perdonar el Senyor tampoc ens pot perdonar a nosaltres. Perquè si perdoneu als altres el mal que us han fet, també us perdonarà a vosaltres el vostre Pare del cel. Però si no perdoneu els altres, tampoc el vostre Pare del cel no us perdonarà els vostres mancaments. Mateu 6:14-15.

Ara doncs, sabem que no ens podem deixar desanimar per les persones que ens fan mal.

Però, com podem ajudar a aquestes persones que ens fan mal?

Acabem de veure fa un moment, com aquestes persones que ens fan mal són una víctima de Satanàs. Per si mateixa, les persones no són dolentes, però Satanàs els manipula i els enganya. Per tant, no hem de retornar mal per mal.

El Senyor vol que vencem el mal fent el bé. Romans 12:21 En efecte, quan una persona ens fa mal, si la nostra resposta consisteix en tronar-li aquest mal que ens ha fet, aquesta persona no veu cap diferència entre ell i nosaltres; però, si després de fent-se mal, nosaltres li fem bé i el perdonem, aquesta acció pot fer que la persona recapaciti sobre la seva forma d'actuar. Mateu 5:16

El senyor, ens ha donat una arma molt poderosa per poder ajudar a aquestes persones a canviar de conducta i fer les coses bé: la pregària.

La pregària

La pregària és l'arma més poderosa que Déu ens ha donat. La pregària consisteix en el privilegi que tenim com a cristians de parlar amb Déu. La nostra pregària no és a base de repeticions de paraules sense sentit, sinó que és una conversa amb el nostre creador. A Ell li podem exposar els nostres problemes, demanar-li consell, demanar-li ajuda amb la certesa que tot allò que li demanem Ell ens escolta.

La persona que actua malament, per si mateixa, no és capaç de reaccionar i canviar de conducta; però, nosaltres, com a cristians, hem de pregar per aquestes persones. En efecte, només l'Esperit Sant pot convèncer de pecat. Així, doncs, tal com ens ensenya la Paraula preguem per aquelles persones que ens han fet mal, demanant-li al Senyor que els ajudi a veure les coses clares i els alliberi dels camins dolents per on Satanàs els ha posat, per tal que veient les coses clares, puguin acceptar la veritat i escollir el camí de la vida. Fets 26:18

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)