La pregària

Lluc 10:38 fins a Lluc 11:28

I Déu, ¿no farà justícia als seus elegits que clamen a ell de dia i de nit, tot i ser pacient quant a ells? Us dic que ben aviat els farà justícia. Però quan vingui el Fill de l'home, torbarà fe sobre la terra? Lluc 18:7-8

Jesús mai va repetir oracions cansades i velles, al contrari, els deixebles es van adonar que les seves peticions eren eficaces, vives i pertinents. A més a més, veien respostes, en moltes ocasions, davant dels seus propis ulls, una cosa difícil en el Judaisme antic. No obstant això és estrany que tant sols un deixeble es va atrevir a preguntar-li, en Lluc 11:1:

"Ensenya'ns a pregar"

¿T'has donat compte algun cop que quan decideixes pregar de seguida una conspiració del món, la carn i el diable comencen a distreure't? Es sents inquiet, o tens gana, son o recordes moltes coses que fer.

Què és pregària?

La pregària són moltes coses a moltes persones. És tot des de conversació amb Déu fins a treball dur físic i espiritual. En Lluc 11: 9-10 hi ha tres nivells de pregària:

Nivell 1 És molt fàcil: Demana

Demana allò que vulguis, malgrat que el teu Pare sap exactament allò que necessites, abans tens que parlar amb Ell. Sigues com els nens, els quals són experts a demanar. Què demanem? En el segon llibre de Samuel 5:17-25 David va demanar a Déu que l'aconsellés sobre que fer. Quan coneixem la ment de Déu ens dóna una gran seguretat. 1 Joan 3:21. Al contrari mira el que va passar quan el poble de Déu no va demanar saviesa a Déu. Josué 9, sobre tot el verset 14.

Nivell 2 És molt bonic: Busca

Es tracta, simplement, de buscar a Jesús, només per qui és. Disfruta gastant molt temps a soles amb Ell, explicant-li totes les coses, escoltant-lo, sense demanar-li res de la teva llista de la compra.

Nivell 3 Canvia el món: Truca

Truca a la porta del cap de la Església i escoltaràs a Jesús que et diu "entra". Et convida a tu i a tots els creients a unir-vos amb Ell pregant a favor de milions de persones perdudes, perquè Ell "viu sempre per intercedir". Afegint-te amb les seves pregàries a la intercessió real, moltes vegades és la obra de moltes hores fins i tot dies. Hebreus 7:24-25

Per què preguem?

Hi ha moltes raons, inclús el goig de conversar com un nen amb el seu estimat Pare. No obstant, en Lluc 11:21-22 trobem una raons que aprofundeixen la nostra vida de oració.

Quan l'home fot, ben armat, guarda el seu palau, les seves possessions estant en pau. Però quan arriba el que és més fot que ell i el venç, li pren totes les seves armes en què confiava i reparteix les seves despulles. Lluc 11:21-22

L'home fort representa Satanàs. La seva casa és la terra i les seves possessions defensades són persones. El qui és més fort és Jesús. Estem amb ell i estem assentats amb ell. Efesis 1:23; Efesis 2:6 Les despulles és la gent, com per exemple la teva família, els veïns i fins i tot persones llunyanes en altres països que són rescatades com a resultat de la oració.

Qui pot pregar així?

En Lluc 18:1, Jesús diu als seus companys, homes i dones, nois i noies, que sempre tindrien que pregar i no parar mai. La pregària és un ministeri poderós que està obert a cada creient, ja sigui jove o vell.

On anem a pregar?

Als dies antics la gent anava al Temple o a les petites sinagogues jueves per pregar. La Bíblia diu que ara, el nostre cos és el temple de l'Esperit Sant; i per això podem pregar en qualsevol lloc, en qualsevol moment i de qualsevol manera: agenollats, mentre treballem, caminem o viatgem, assentats o estirats.

Quan preguem?

Jesús diu que tindríem que pregar "sempre", i Pau va dir, "en totes les ocasions". És a dir, dia o nit, en qualsevol moment segons la nostra disciplina preferida o com ens mogui el cor fàcilment podem pregar. Jesús va dir que perseveréssim en la oració, i Pau diu que preguem amb l'Esperit amb tot tipus de oració i petició, des de la més silenciosa fins a la més apassionada.

Com es prega?

Jesús va dir en Lluc 11:2-4 que així és com es prega. No va voler dir que es repetissin aquestes paraules vegada darrera vegada sense pensar en elles o sense una passió tal com passa en moltes esglésies, han de ser paraules que surtin del cor i la ment. Finalment, un secret més sobre la pregària poderosa. Jesús acaba la seva ensenyança sobre la oració en Lluc 11:13 aconsellant que demanem al Pare que ens doni l'Esperit Sant. Així sempre convida a l'Esperit Sant que agafi el control de cada temps d'oració, a soles o junts i veuràs com treu pregària del teu cor i llavis. Les hores es converteixen en minuets. Lluc 11:5-8; Efesis 6:18

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)