Escoltant la veu de Déu

Joan 10,1-16, Salm 29, Mateu 4,4

Confia en Jahveh amb tot el teu cor, i no et recolzis en el teu propi enteniment. Reconeix-lo en tots els teus camins, i ell adreçarà els teus senders. Proverbis 3,5-6

La Bíblia ens ensenya a confiar en el Senyor. Nosaltres, com a persones humanes, no veiem les coses amb la claredat suficient per poder prendre decisions importants nosaltres sols. Això implica que necessitem demanar-li a Déu que ens guiï ja que Ell és totpoderós i la seva visió és perfecta, Ell és l'únic que sap exactament el camí que tenim que escollir i inclús sap allò que necessitem abans que nosaltres ens en donem compte. Mateu 6:8

En el salm 37:5 trobem escrit: Encomana a Jahveh el teu camí, i confia en ell, i ell ho farà. Nosaltres tenim que confiar en el Senyor, si confiem en Ell, ens guiarà en els nostres camins i ens mostrarà com tenim que caminar. El Senyor es manifesta a tot aquell que el busca de tot cor. Ara bé, de quina manera pot parlar Déu a la nostra vida? A continuació veurem algunes de les maneres i/o moments en que ens parla Déu.

Déu parla a través de la seva paraula.

Quan llegim la Bíblia ens donem compte com de sobte un verset se'ns ressalta i sentim que aquell verset ens parla directament al cor. El Senyor és qui dóna la revelació de la Paraula i també ens dona la interpretació i la aplicació sempre que li demanem. Et sorprendràs quan escoltis amb el teu cor al llegir amb els teus ulls.

Déu parla a través del seu Esperit

L'Esperit Sant habita dins nostre i ens il·lumina les Escriptures. L'Esperit Sant ens guia i ens parla de formes diverses. Ens parla per mitjà de profecies, llengües i interpretacions, paraules de coneixement, saviesa y discerniment. L'Esperit Sant ens obre i ens tanca les portes.

Com a cristians és molt important deixar-nos guiar per l'Esperit Sant. Quant sentim que ens mostra una cosa determinada, tenim que obeir a allò que ens ensenya per no caure en pecat de desobediència. Així, d'aquesta manera, en Fets 16:6-10 podem veure com Pau i els seus companys van ser guiats per l'Esperit Sant no deixant-los allà on ells volien anar sinó que els envià a Filis, donant així lloc a l'entrada de l'Evangeli al continent europeu.

Déu parla en temps d'oració

A Lluc 11:9-10 trobem escrit: I jo us dic: Demaneu, i us serà donat; cerqueu, i trobareu; truqueu, i us serà obert. Perquè tot aquell qui demana, rep; i qui cerca, troba; i a qui truca, li serà obert. Veiem aquí que quan preguem i demanem al Senyor ens respon en la oració. Això ho podem veure en el cas de David, ja que ell no acostumava a fer res sense abans consultar en oració al Senyor.

Déu parla sobrenaturalment

A la Bíblia trobem molts casos on Déu parla als seus servents de forma sobrenatural. Déu parla en somnis, visions, senyals, miracles, paraules audibles, advertències i dolors. Ha guiat per senyals com pilars de núvol o foc, arbustos que cremaven, estrelles i tempestes.

Déu parla en la mateixa naturalesa

El salm 19:1-4 diu: Els cels declaren la glòria de Déu, i l'expansió proclama l'obra de les seves mans. El dia emet el missatge a l'altre dia, i la nit transmet el coneixement a l'altra nit. No hi ha mot, no hi ha vocable, no s'escolta llur veu: en tota la terra s'estén llur cordill de mesurar, i llurs paraules fins al terme del món. Podem veure al contemplar la naturalesa com Déu ens parla i ens mostra que Ell existeix.

Déu parla per mitjà d'àngels.

Al llarg de la Bíblia trobem molts exemples on Déu va usar àngels per ajudar i guiar a les persones. Avui en dia, els àngels segueixen essent usats per Déu per guiar-nos i ajudar-nos.

Déu parlà per mitjà de persones

Ens porten la paraula viva de Déu altres creients, ancians, pastors, germans madurs, inclús nens, per mitjà de les predicacions, ensenyances, consells i els dons de l'Esperit Sant.

En ocasions, podem veure com Déu, fins i tot ha portat la seva paraula per mitjà de persones no creients com podem veure en el cas de Caifàs, quan va dir que Jesús tenia que morir pel poble, Joan 11:49-52 o Jetró, sogre de Moisés. Èxode 18:13-26

Déu parla per afirmar la seva voluntat

Si no estàs segur de la font de la teva revelació, no tinguis por de demanar-li a Déu que et confirmi la paraula. Jaume 1:5-7 1 Joan 4:1 No et moguis sense la confirmació de l'àrbitre de Déu, que és el do de la seva pau en el teu cor i consciència. Colossencs 3:15

Déu parla per mitjà de la provisió

El prefix "pro" a la paraula provisió significa a favor de la visió. Déu et pot confirmar la direcció per compensar les portes obertes, companys, diners o materials que necessites. Esdres 1:5-7

Déu ens parlarà a la nostra vida de moltes maneres, però cada cosa al seu temps. A mesura que el nostre viatge de fe augmenti, la forma i precisió en la que Déu ens parlarà també anirà en augment.

A vegades, Déu s'espera per revelar-nos la seva voluntat fins que sigui el temps exacte per mostrar la seva glòria. Tinguem paciència i a lo millor rebrem molt més que allò que esperem tal com va passar amb les germanes de Llàtzer, Joan 11:5-44 Així, t'atreveixes a seguir la revelació de Déu? No et posis nerviós perquè Déu no et deixarà caure. Si vols fer la seva voluntat, sempre la veu de Déu et confirmarà o et corregirà o fins i tot anul·larà els teus plans si estàs equivocat.

I les teves orelles escoltaran una paraula darrere teu, dient: Aquest és el camí, camineu-hi; quan gireu cap a la dreta o quan gireu cap a l'esquerra. Isaïes 30:21

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)