Déu és Bo

Em vist en l'estudi anterior la misericòrdia de Déu. Aquesta està estretament relacionada amb la bondat de Déu. En primer lloc, ens cal puntualitzar que l'atribut bo és sinònim d'amor, és a dir, tant podem dir que Déu és bo com Déu és amor.

Tasteu, i vegeu que Jahveh és bo: feliç l'home que es refugia en ell. Psalm 34:8

Jahveh és bo, és una fortalesa en el dia de l'angoixa; i coneix els qui confien en ell. Nahum 1:7

Jahveh és bo i recte, per això mena els pecadors en el camí. Psalm 25:8

Perquè tu, Senyor, ets bo i disposat a perdonar: i tens molta misericòrdia per a tots els qui t'invoquen. Psalm 86:5

És molt necessari en aquest atribut que entenguem quina és la gran diferència entre Déu i nosaltres. Déu és bo, l'únic bo. En el capítol 10 de l'evangeli segons Marc se'ns narra que va venir un home davant Jesús demanant'li que havia de fer per aconseguir la vida eterna. L'home digué a Jesús: Mestre bo, ¿què haig de fer per heretar la vida eterna? Marc 10:17 i Jesús li respongué: ¿Per què em dius bo? No hi ha ningú bo sinó un: Déu. Marc 10:18 Queda molt clar com l'únic que realment és bo és Déu. Entre les persones no n'hi ha cap de bona, tal com està escirt: Tots s'han desviat, alhora s'han fet inútils: no hi ha ningú que actuiï amb benignitat, no n'hi ha ni un de sol. Romans 3:12

Arribats en aquest punt ens cal fer una apreciació que en el dia d'avui, en masses ocasions, no és considerada. Actualment, s'ensenya, i probablement és un dels atributs més coneguts que Déu és amor, o Deú és bo. Això és així, el probelma és que no s'explica que significa que Déu és bo. El fet que Déu és bo o amor no significa que ha d'estar d'acord o content amb totes les coses que fem, ja que si no ell seria indifrent.

El fet que Déu és bo implica, automàticament, que en Ell no hi pot haver maldat i que Ell ha de odiar el mal, altrament no seria bo, ja que no es pot ser bo i estimar el mal. La Bíblia ens diu clarament que Déu odia el mal i que odia el pecador.

Perquè tu no ets un Déu que es complau en la maldat, el mal no habita amb tu. Els arrogants no s'aixecran davant dels teus ulls, tu odies tots els qui fan iniquitat. Psalm 5:4-5

Déu és un jutge just, i Déu s'indigna cada dia amb el malvat. Psalm 7:11

Jahveh estima el just, però la seva ànima odia el malvat i el qui estima la violència. Psalm 11:5

És una realitat bíblica que Déu és bo, i per tant, tal com em vist Déu odia el mal. Imagineu-vos un deliqüent que és detingut després d'haver assassinat tres persones i és portat davant del jutge. Després de fer el judici pertinent i d'haver exeminat totes les proves el jutge diu: Sí, realment aquest home és culpable, però, com que jo sóc un jutge bo ( o un jutge d'amor) el deixaré anar sense càrrecs. Evidentment, això no seria un jutge bo, seria un jutge malvat i corrupte.

Per tant, el fet que Déu sigui bo i en conseqüència misericordiós significa que a la vegada com a conseqúència d'això Déu odia el mal i per causa d'aquest odi envers el mal apareix la ira de Déu, que estudiarem en el següent estudi.

preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)